top of page

Kjøpshjelp
Nyttige tips for å finne riktig elsykkel 

Prøv mange elsykler

Det aller viktigste tipset ved kjøp av elsykkel er å prøve forskjellige merker og typer elsykler. Legg samtidig merke til hvilket inntrykk du sitter igjen med etter å ha besøkt en elsykkel butikk. Det er tross alt du som skal ha glede av elsykkelen du kjøper - ikke kun selgeren. 

Opplevelsen av å sykle på en elsykkel er subjektiv og derfor er det viktig å prøve forskjellige elsykler. Dette gir deg et inntrykk av om ergonomien på elsykkelen du prøver er riktig for deg.

Rekkevidde

Aldri stol på oppgitt rekkevidde. Det er bedre å sammenlikne størrelse på batteri målt i Wh. En elsykkel med 500Wh batteri vil gi deg lengre rekkevidde enn en elsykkel med batteri på 400Wh, så lenge de har samme motor. Spør gjerne butikken om hvor lang rekkevidde de erfarer man får med normal bruk. 

Motorkraft

Det kan generelt være lurt å velge en sterk motor. De fleste som kjøper elsykkel bruker den mye mer enn de først hadde trodd. Man laster den med mer utstyr over tid og behovet for motorkraft kan øke. I de tilfellene man trenger mindre motorkraft kan man stille ned assistansenivået.

Verksted og reservedeler

Elsykler brukes ofte som primært transportmiddel. Da må man regne med å ha behov for besøk på verkstedet for vedlikehold og service, akkurat som man kan forvente av en bil. Derfor er det viktig å undersøke om verkstedet der du kjøper din elsykkel har tilgang til nødvendige deler. Mange verksteder har også en kalenderfunksjon, her kan du enkelt undersøke om det er korte eller lange køer på verkstedet før du kjøper. Noen steder er det kanskje flere uker eller måneder med ventetid for å få utført en enkel service.

Spør gjerne om verkstedet har deler til motorene de selger. En elsykkelmotor er bygd med slitedeler som kulelagre og interne drev. For eksempel er det ikke hyggelig å kjøpe ny motor til din elsykkel etter garantien er utløpt, kun fordi du har behov for å skifte kulelagre.

Pris

En billig elsykkel er meget dyr dersom den ikke fungerer etter kort tid og du ikke får hjelp med din elsykkel. Det samme gjelder selvsagt en dyr elsykkel. Du kan selvsagt få samme kvalitet til varierende priser, men du burde unngå elsykler som er kjent for å være av lav kvalitet. Spesielt dersom verkstedet til elsykkelmerket er kjent for å yte lav grad av service.

Du kommer til å eie din elsykkel i mange år fremover og driftskostnaden er lav over tid. Sammenliknet med andre transportmidler er elsykler rimelige i bruk. Velg heller det verkstedet du stoler best på og den elsykkelen de selger som gir deg den beste opplevelsen fremfor å kun tenke på pris.


Vi ønsker deg med dette lykke til i jakten på å finne en elsykkel. Dersom du har spørsmål hjelper vi deg med glede. Men husk, det viktigste er hvordan du opplever elsykkelen i bruk, ikke hva selgeren sier er best for deg. Og prøv elsykler, da vel. Du er hjertelig velkommen til å prøve en av våre elsykler.


Med vennlig hilsen,

Elife Elsykler - Elsykkelmakere siden 2015

 

bottom of page